• Novinky

            • KRAJSKÉ KOLO ENERSOL SK 2024

            • ÚSPECHY NAŠICH ŽIAKOV

              Dňa 7. marca sa stredoškoláci stretli v SOŠ obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom na krajskej súťažnej prehliadke 14. ročníka ENERSOL SK 2024. Je v tom určitá symbolika. V období prebúdzania prírody sa žiaci stretnú, aby prezentovali svoje projekty, kde sa zamýšľajú a hľadajú riešenia ako prírodu chrániť, aby sme na našej krásnej planéte trvalo udržali podmienky pre život.

              Našu školu SPŠ Stará Turá reprezentovali žiaci so 4 projektami.

              V 1. Hlavnej kategórii nás reprezentovali štvrtáci Matej Kosa a Michal Špaček s prácou Automatizované parkovisko a z 2. miesta budú mať možnosť obhájiť projekt v celoslovenskom kole.

              V 2. Tvorivej kategórii bola konkurencia najväčšia, ale mali sme aj tu želiezko v ohni. Štvrták Peter Gulán si skonštruoval Malú fotovoltickú nabíjačku a v silnej konkurencii obsadil 3. miesto.

              Úspešne sme zabojovali aj v 3. Propagačnej kategórii s dvomi prácami. Patrik Köszeghy a Jakubom Mihálikom súťažili s projektom Fotovoltaický panel s natáčaním - učebná a propagačná pomôcka.

              Nakoniec súťažnú komisiu najviac zaujal zo všetkých prác v tejto kategórii Daniel Žitňanský, žiak 2. ročníka odboru Grafik digitálnych médií. Komisiu presvedčil výbornou obhajobou svojej grafickej práce (plagát) a získal
              1. miesto a postup do celoslovenského kola.

              Všetci študenti vzorne reprezentovali našu školu, začo im patrí poďakovanie.

              Postupujúcim blahoželáme a prajeme úspešnú reprezentáciu školy aj kraja vo finále.

               

               

               

               

               

            • Oznam - PLES.

            • Nakoľko sa množia dotazy ohľadom konania "tradičného Spoločenského večera - Plesu SPŠ Stará Turá" vám oznamujeme, že sa Združenie rodičov a vedenie SPŠ rozhodli nasledovne:

              Vzhľadom na krátke obdobie "fašiangov" (tento rok len do utorka 13. februára 2024), väčší počet rôznych plesov a zábav v tomto období v blízkom okolí, ako aj predpovede "chrípkového obdobia" nebude sa Ples SPŠ konať v tomto období, ale prvý krát po 20. ročnej tradícii vyskúšame termín mája - MAJÁLES. Veríme, že aj v tomto termíne bude dobrá zábava (a možno aj zaujímavejší termín).

              O KONKRÉTNOM DÁTUME MAJÁLESU VÁS BUDEME VČAS INFORMOVAŤ!


              Vedenie SPŠ a ZR.
               

            • Nové robotizované pracoviská

            • Aktuálne trendy a inovácie v priemysle smerujú k digitalizácii, automatizácii a robotizácii.

              Tomuto trendu sa prispôsobuje i naša Stredná priemyselná škola Stará Turá prípravou kvalifikovaných absolventov v NOVÝCH UČEBNIACH ROBOTIKY A AUTOMATIZÁCIE.

              Spolupráca so svetovými lídrami v oblasti ROBOTIKY a AUTOMATIZÁCIE (ABB, SIEMENS, SMC a ďalší), priniesla vybudovanie NOVEJ UČEBNE ROBOTIKY, kde ku 3 robotom IRB120 pribudol DVOJRAMENNÝ KOLABORATÍVNY ROBOT YUMI, ktorý sa stal novým štandardom v kolaboratívnej robotike .

              Dokáže pracovať so študentami bezpečne, bez bariér, a pritom je jednoduché ho inštalovať a pracovať s ním.

              Výuka je rozšírená o strojové videnie cognex na všetkých robotoch s analýzou obrazu v 2D a 3D prostredí.

              V novej učebni majú možnosť študenti testovať vybudované robotické pracoviská v RobotStudiu vo virtuálnej realite.

              Vyučovací proces:

            • Nové učebne automatizácie

            • NOVÁ UČEBŇA AUTOMATIZÁCIE sa rozšírila o plne modulárny a flexibilný systém určený pre rozvoj odborných zručností súvisiacich s pneumatikou a elektropneumatikou SMC doplnený o PLC SIEMENS tréningové panely a panely s frekvenčnmi meničmi a PLC ABB v inteligentnej elektroinštalácii.

              Štandardom učebne je 12 pracovných miest s PC zostavami, pracujúcimi so SW SIMATICOM STEP7 Profesionál 18.

              S ďalšími dvadsiatimi PLC S7-1200 študenti riešia vlastné projekty.

              Vyučovací proces a naši žiaci.

            • Deň otvorených dverí

            • Pozývame Vás na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční na našej škole v dňoch:

              - 22. novembra  2023  od  8,00  do  16,00 hod.

              - 7. decembra 2023  od  8,00  do  16,00 hod.

              Ak Vám tieto termíny nevyhovujú, môžete si telefonicky (na č.t.: 0905 649 396) dohodnúť iný termín na prehliadku školy a možnosti štúdia u nás.

              Podrobnejšie informácie o študijných odboroch získate TU.

            • SOŠ Stará Turá získala autorizáciu na overovanie kvalifikácií v elektrotechnike a strojárstve

            • Národný projekt - Systém overovania kvalifikácií.

               

              Po tom, ako sa SOŠ Stará Turá stala Centrom odborného vzdelávania a prípravy na informačné a komunikačné technológie, uspela tento rok aj v národnom projekte - Systém overovania kvalifikácií v Slovenskej republike. Po posúdení kritérií a podmienok v škole jej bola udelená autorizácia na realizáciu overovania kvalifikácií v sektoroch národného hospodárstva elektrotechnikaautomobilový priemysel a strojárstvo (nastavovač CNC strojov).

               

              Projekt sa v rámci celoživotného vzdelávania  zameriava na vytvorenie možností získania kvalifikácie aj mimo systému formálneho (školského) vzdelávania. Hlavným organizátorom projektu je Štátny inštitút odborného vzdelávania.

               

              Hlavným cieľom projektu je vytvoriť a zaviesť do praxe systém, na základe ktorého si jednotlivci budú môcť dať overiť svoje vedomosti, zručnosti a kompetencie získané v rámci neformálneho vzdelávania (napr. v rôznych kurzoch) a informálneho učenia sa (neinštitucionálne vzdelávanie sa, ktoré je prirodzenou súčasťou každodenného života, často je nezámerné a človek si ho ani nemusí uvedomovať). Na získanie kvalifikácie teda nebude potrebné vrátiť sa do školy a vzdelávať sa niekoľko rokov, ale stačí využiť svoje už nadobudnuté schopnosti počas celého života (samoštúdiom, praxou a pod.). Po úspešnom absolvovaní dostanú účastníci skúšky osvedčenie o nadobudnutí kvalifikácie. Ide o doklad rovnocenný s tými, ktoré sú výsledkom školského vzdelávania. Osvedčenie o kvalifikácii je akceptované zamestnávateľmi a porovnateľné s dokladom nadobudnutým v rámci školského vzdelávania. Overená kvalifikácia tak pomôže účastníkom skúšky zdokladovať ich vedomosti, zručnosti a kompetencie, čo im výrazne uľahčí uplatniť sa na trhu práce.

               

            • NOVÉ MOŽNOSTI ODHLASOVANIA A PRIHLASOVANIA STRAVY NA WWW ALEBO MOBILNOU APKOU

            •  

               

              Vážení stravníci,
              v rámci skvalitňovania služieb jedálne Vám ponúkame novú službu:
              Objednávanie stravy Internetom.

               

              Môžete si stiahnúť a nainštalovať aj mobilnú aplikáciu:

              Stručný návod je v  tomto dokumente PDF.

              Číslo našej školskej jedálne je: 9371.
              Prihlasovacie meno je vo formáte: meno.priezvisko.
              Heslo (aj ďalšie informácie) dostanete u vedúcej Školskej jedálne.

               

              Zo stravy jea možné sa odhlásiť alebo prihlásiť vždy do 14,00 hodiny predchádzajúceho dňa - raňajky a do 06,45 hodiny toho (aktuálneho) dňa - obed a večeru.

               

              Odhlásiť alebo prihlásiť stravu, pozrieť si jedálny lístok a platby je možné po prihlásení na:

              alebo pomocou mobilnej aplikácie.

               

            • II. Kolo prijímacích skúšok

            • Vzhľadom na informáciu, že väčší počet žiakov ZŠ sa zatiaľ neumiestnili na SŠ Vám oznamujeme, že SOŠ Stará Turá bude konať 2. kolo prijímacích skúšok.

              Máme voľné aj "lukratívne" technické odbory žiadané na trhu práce:
              - 2561 M  informačné a sieťové technológie = 11 miest
              - 2571 K  správca inteligentných a digitálnych systémov = 9
              - 2697 K  mechanik elektrotechnik = 9 miest
              - 2682 K  mechanik počítačových sietí = 1
              - 2411 K  mechanik nastavovač = 5

              Naša škola poskytuje kvalitné vzdelávanie v týchto odboroch zabezpečené nadštandardným technickým vybavením a kvakifikovanými učiteľmi alebo odborníkmi z praxe. Zároveň je možné študovať aj v systéme duálneho vzdelávania. Priamo v škole je intenát (s možnosťou ubytovania žiakov), kuchyňa s jedálňou, v areáli školy naša športová hala a ďalšie (mestské) športoviská a krytá plaváreň.

            • Dievčatá (deviatačky), pozor:

            • SOŠ Stará Turá je moderná škola, kde sa žiaci učia v pekných vynovených (a neustále vylepšovaných) priestoroch, moderných učebniach, laboratóriách a dielňach. Študijné odbory, ktoré učíme sú zaujímavé, moderné, s výbornou perspektívou zamestnania a sú vhodné aj pre dievčatá.

              Mimoriadne vhodné sú pre dievčatá hlavne informatické odbory - Informačné a sieťové technológie a Správca inteligentných a digitálnych systémov, ako aj Grafik digitálnych médií. Vytvárajú momentálne najžiadanejšie kompetencie v oblasti informačných, digitálnych technológií ako aj multimédií a grafiky. 

               

            • Prijímacie konanie - informácie k duálnemu vzdelávaniu

            • Žiaci 9. ročníka ZŠ, ktorí sa hlásia (pre školský rok 2022/2023) na štúdium v SOŠ Stará Turá majú možnosť študovať v systéme duálneho vzdelávania:

              • ak majú zmluvu (alebo predbežnú zmluvu - prísľub) s firmou, ktorá má uzavretú zmluvu o duálnom vzdelávaní so SOŠ Stará Turá (zoznam firiem na tejto stránke nižšie),
              • ak majú záujem študovať v SOŠ Stará Turá v systéme duálneho vzdelávania vo firme, ktorá má o to záujem, ale ešte nemá zmluvu o duálnom vzdelávaní so SOŠ Stará Turá - v takom prípade je naša SOŠ určite ochotná uzavrieť zmluvu s danou firmou (ak aj ona má záujem),
              • ak majú záujem študovať v SOŠ Stará Turá v systéme duálneho vzdelávania, ale nemajú zatiaľ žiadnu firmu - v takom prípade môžeme pomôcť s výberom firmy aj v mesiacoch september až december 2021,
              • ak majú záujem študovať v SOŠ Stará Turá, ale nemajú žiadnu firmu a zatiaľ sa ani nechcú viazať na konkrétnu firmu, bude odborný výcvik prebiehať v škole (dielňach, resp. laboratóriách).
    • Kontakty

      • Stredná priemyselná škola, Športová 675, Stará Turá
      • +421 32 776 3077
      • Športová 675, Stará Turá, 916 01 Slovakia
      • 00893188
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje